Zsanéros szúnyogháló (dupla)

zsanéros szúnyogháló dupla

Ez a zsanéros szúnyogháló típus

az egyoldali zsanéros szúnyogháló duplázása. A másik leggyakrabban használt típus. Ennek a típusnak az elődjeit ismerhetik, azok még fából készült keretre feszített hálóval voltak ellátva. Zsanér biztosítja a szúnyogháló nyithatóságát.

A zsanéros szúnyoghálók ma már szinterezett alumínium profilokból készülnek, ez biztosítja merevségüket valamint ezért is olyan tartósak. A szinterezés miatt színtartósságuk hosszú életű, az alumínium alapanyag miatt pedig nem rozsdásodik.

Ebbe a típusba is két külön profilt építünk be, egyik a szúnyogháló közepe felé van, ezzel lehet mozgatni a szúnyoghálót, erre van szerelve a kilincs. Felméréskor itt is érdemes figyelni arra, hogy ennek a profilnak a magassága egyezzen a nyílászáró osztó magasságával, így mikor be van csukva az ajtó akkor sem látszik a szúnyogháló osztása. Másik hasznos dolog a „rugdosó” néven ismert alkatrész. Ezt a szúnyogháló aljánál építjük be a keretbe, ezzel megelőzve a gyakran tapasztalt problémát, mikoris a szúnyoghálót megközelítéskor megrúgja a használó és ezért a háló kiszakad. Apró figyelmesség de az élettartamot nagyon megnöveli.

4 thoughts on “Zsanéros szúnyogháló (dupla)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük