Eltolható szúnyogháló (szimpla)

A szúnyogháló alsó vezetősínt nem igényel csupán egy megvezető „stift” biztosítja a keret megfelelő útját.  Az eltolhatóságból következik, hogy előnye a zsanéros kivitellel szemben az, hogy nyitásához nem szükséges helyet hagyni, mindig az ajtóval párhuzamosan, annak síkjában mozog. Ebbe a típusba két külön profilt építünk be, egyik a szúnyogháló közepe felé van, ezt kell megfogni a mozgatáshoz, erre van szerelve a kilincs is. Felméréskor érdemes figyelni arra, hogy ennek a profilnak a magassága egyezzen a nyílászáróban is használt osztó magasságával, így mikor be van csukva az ajtó akkor sem látszik a szúnyogháló osztása. Másik hasznos dolog a „rugdosó” néven futó alkatrész. Ezt a szúnyogháló aljánál építjük be a keretbe, ezzel megelőzve a gyakran tapasztalt problémát, mikoris a szúnyoghálót megközelítéskor megrúgja a  használó és ezért a háló kiszakad. Apró figyelmesség de az élettartamot nagyon megnöveli.

Képek a szúnyoghálóról:

8 thoughts on “Eltolható szúnyogháló (szimpla)

 1. András says:

  Kedves Zoltán,

  Az eltolható szúnyogháló kerete szinterezett alumíniumból készül. Alapáron fehér és barna színben választható.

  Üdv

  András

 2. Zoltán says:

  Tisztelt Admin,

  Az eltolható szerszúnyogháló ajtónak milyen anyagból készül a kerete, műanyag vagy alumínium?

  Köszönettel:
  Zoltán

 3. admin says:

  Az eltolható szúnyogháló ára jellemzően két részből áll. Egyik maga a szúnyogháló ajtó, ennek az ára bruttó 20.000,- Ft/m2, másik a vezetősín ára, mely az igényelt hossztól függ. Annak az ára bruttó 4.500,- Ft/fm.

 4. admin says:

  Jól látja, az eltolható ajtó típus alul nem sínben van megvezetve hanem a megfelelő helyen egy irányító betéttel biztosítjuk azt, hogy mindig megfelelő helyen mozogjon a szúnyogháló. Így alul megvezető sínre nincs szükség.

  Üdv.:

  Szh.info

 5. Rudi says:

  Az eltolható ajtó szúnyogháló alul sínben van megvezetve? Csak mert a képeken nem látható és nekem is nagyon zavaró lenne.

  Köszönettel váromm válaszát.

  Rudi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük