Eltolható szúnyogháló (szimpla)

A szúnyogháló alsó vezetősínt nem igényel csupán egy megvezető „stift” biztosítja a keret megfelelő útját.  Az eltolhatóságból következik, hogy előnye a zsanéros kivitellel szemben az, hogy nyitásához nem szükséges helyet hagyni, mindig az ajtóval párhuzamosan, annak síkjában mozog. Ebbe a típusba két külön profilt építünk be, egyik a szúnyogháló közepe felé van, ezt kell megfogni a mozgatáshoz, erre van szerelve a kilincs is. Felméréskor érdemes figyelni arra, hogy ennek a profilnak a magassága egyezzen a nyílászáróban is használt osztó magasságával, így mikor be van csukva az ajtó akkor sem látszik a szúnyogháló osztása. Másik hasznos dolog a „rugdosó” néven futó alkatrész. Ezt a szúnyogháló aljánál építjük be a keretbe, ezzel megelőzve a gyakran tapasztalt problémát, mikoris a szúnyoghálót megközelítéskor megrúgja a  használó és ezért a háló kiszakad. Apró figyelmesség de az élettartamot nagyon megnöveli.

Képek a szúnyoghálóról:


Comments

8 hozzászólás a(z) “Eltolható szúnyogháló (szimpla)” bejegyzéshez

 1. Kedves Zoltán,

  Az eltolható szúnyogháló kerete szinterezett alumíniumból készül. Alapáron fehér és barna színben választható.

  Üdv

  András

 2. Tisztelt Admin,

  Az eltolható szerszúnyogháló ajtónak milyen anyagból készül a kerete, műanyag vagy alumínium?

  Köszönettel:
  Zoltán

 3. Üdvözlöm,

  Igen, a háló cserélhető. Fix vagy mobil szúnyogháló típusban szeretné a hálót cserélni?

  admin

 4. elszakadt a szunyoghálom lehet e cserélni

 5. Az eltolható szúnyogháló ára jellemzően két részből áll. Egyik maga a szúnyogháló ajtó, ennek az ára bruttó 20.000,- Ft/m2, másik a vezetősín ára, mely az igényelt hossztól függ. Annak az ára bruttó 4.500,- Ft/fm.

 6. Az eltolható szúnyogháló kb. milyen árban van /m2?
  Köszönöm

 7. Jól látja, az eltolható ajtó típus alul nem sínben van megvezetve hanem a megfelelő helyen egy irányító betéttel biztosítjuk azt, hogy mindig megfelelő helyen mozogjon a szúnyogháló. Így alul megvezető sínre nincs szükség.

  Üdv.:

  Szh.info

 8. Az eltolható ajtó szúnyogháló alul sínben van megvezetve? Csak mert a képeken nem látható és nekem is nagyon zavaró lenne.

  Köszönettel váromm válaszát.

  Rudi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × öt =