Fix keretes szúnyogháló

Fix keretes szúnyoghálókat általában kisebb ablakoknál használunk, olyan esetben ahol a szúnyogháló nyitására nincs szükség. Ezek általában spejz ablakra, garázs ablakra és olyan nyílászárókra kerülnek felszerelésre ahol nem kell kihajolni pld. locsolni a növényeket vagy a porrongyot kirázni.

A szúnyogháló 2,6 x 1,6 cm méretű szinterezett alumínium profilokból és műanyag sarokelemekből készül. A szúnyogháló kerete alumíniumból készült, felületét ráégetett szinterezés védi, mely a Nap káros sugárzásától sem fakul ki. A szúnyogháló keret profiljába gumis befűzőszállal feszítjük a hálót a profil hátsó oldalán. A szúnyogháló minden eleme megfelel a kültéri használat elvárásainak, nem is rozsdásodik. A háló ebben az esetben is antracitszürke üvegszál alapanyagra kent műanyag bevonatos, UV stabil szúnyogháló. Szürke színe miatt a szúnyogháló tökéletesen illeszkedik az ablakra, szinte észrevehetetlen, tökéletesen átlátható.

Fix keretes szúnyoghálót elsősorban olyan ablakokra javaslunk, ahol nem szükséges a mozgathatóság, például porrongy rázáshoz vagy ha virág van a külső párkányon és azt szereténk locsolni akkor az megoldható máshonnan. Mindezek mellett azonban rugós szúnyoghálót javaslunk felszerelni minden olyan ablakra, amelyik kívülről nem vagy csak nehezen közelíthető meg. Így például egy negyedik emeleti ablakra nem szerelünk fix keretes szúnyoghálót.

A fix keretes szúnyogháló résmentesen fekszik fel a nyílászáróra, így kint tartja a bogarakat, szúnyogokat.

Fix keretes szúnyogháló esetén is érdemes figyelni arra, hogy az ablakon van-e úgynevezett vízvető és hogy az túllóg-e a nyílászáró tokjának a szintjén. Műanyag ablakok esetén ez nagyon ritkán fordul elő, inkább a fa nyílászáróknál tapasztalható ez a jelenség. Ekkor a szúnyogháló keretét ki kell emelni, tehát a keret alá be kell építeni olyan vastagságú anyagot, amely kiemeli a szúnyoghálót a vízvetőn kívüli síkra. Bizonyos esetekben a vízvető mérete is csökkenthető, így akár kiemelő nélkül is felszerelhető a rugós szúnyogháló.

Ezeket a fix keretes szúnyoghálókat általában 1,2 x 1,2 méteres méretig lehet szépen elkészíteni, így a háló is tökéletesen feszül a keretben. Ennél nagyobb méret esetén már másik, vastagabb profilból javasoljuk a keretet.

A szúnyogháló keret alapanyaga szinterezett vagy fa mintásra festett alumínium. A minőségi eljárással feljuttatott színezés biztosítja a színtartósságot hosszú éveken át. Az alumínium alapanyag pedig a rozsdamentesség záloga.

Alapszínként keret színnek fehér és barna szín választható valamint a RAL színskála összes színe is választható felár ellenében, famintás kivitelben három szín választható.

A fix keretes szúnyoghálót csavarozással rögzítjük a nyílászáróhoz.

A méretre készített szúnyogháló házilag is egyszerűen, különösebb felszerszámozottság nélkül felszerelhető, általában egy darab csavarhúzó elegendő hozzá.

Képek fix keretes szúnyoghálókról:

Hasonló szúnyoghálók

hozzászólások

 1. Admin

  Kedves Tímea!

  Kétszárnyú ablakra a teljes felületre javaslunk szúnyoghálót. Rugós rögzítést nem ismerünk ezért ajánlani sem tudjuk.

  Üdvözlettel

  András

 2. Kóles Tímea

  Kedves Ügyintéző!

  Érdeklődni szeretnék, hogy kétszárnyú ablakra, ahol a két szárny között nincs tokosztó, megoldható lenne-e, hogy csak az egyik szárnyra kerüljön fix keretes szúnyogháló rugós rögzítéssel(ritkán van mind a két szárny nyitva)?
  Köszönettel: Köles Tímea

 3. fehera

  Kedves Szemfüles,

  Köszönjük az észrevételt, a helyesírási hibát javítottuk.

  admin

 4. Szemfüles

  2 elírás is van ezen az oldalon:

  „zázoga” és „választahó”

 5. fehera

  Igen, a fix keretes szúnyoghálóban egyszerűen, mobil kivitelűben kicsit bonyolultabban megoldható.

  admin

 6. Ács Kálmán

  A szúnyoghálót lehet cserélni a keretben? Forgalmaznak ilyet vagy csak komplettet? Sajnos a betörő kivágta a hálót.

  Köszönöm, üdv

  Ács Kálmán

Hozzászólás írása