Tetőtéri ablak szúnyogháló

Szúnyoghálót szerelni tetőtéri ablakra nem mindig egyszerű, főként a végtelen számú nyílászáró kialakítás miatt.  Nem állítható, hogy mindenhova fel lehet szerelni, de jellemzően szinte minden esetben létezik megoldás.   A tetőtéri ablakok esetén használható szúnyogháló tulajdonképpen egy függőleges működésű rugós szúnyogháló, az ablak külső frontja helyett a belső falsíkra  elhelyezve. A szúnyogháló tehát ebben az esetben is egy kb. 4,6 x 4,6 cm keresztmetszetű házban helyezkedik el rugós tengelyre felcsévélve, szükség esetén innen lehet lehúzni, illetve ide lehet visszaengedni. Kétoldalt 3,2 x 2,6 cm méretű, kefés betéttel ellátott alumínium lefutó sínek biztosítják a háló pontos mozgását, valamint az ablaknyílás résmentes lezárását.

 A háló alján és a keret alján található profilok illesztésével zárjuk, oldásukkal nyitjuk a szerkezetet. A szúnyogháló keretének anyaga ráégetett szinterezéssel borított alumínium, műanyag sarok- és végelemekkel. A háló antracit szürke, üvegszál erősítésű, műanyag bevonatú, UV stabil anyag, mely szinte észrevehetetlen, a kilátást nem zavarja, tökéletesen átlátható.

A fémszerkezet alapáron fehér, vagy barna, feláras kivitelben famintázatú is lehet három színváltozatban, valamint plusz költség ellenében kívánság szerinti RAL színre szinterezzük.

Akik önállóan szeretnék szúnyoghálóikat felszerelni, azoknak a felmérésnél néhány tudnivalóra, valamint a mérés pontosságára ügyelniük kell!

Nagyon fontos, hogy a szúnyogháló szerkezet a tetőtér belső falsíkjára, és NEM az ablak nyílásba kerül, (néhány ritka kivételtől eltekintve) mert csak így lehet az ablakot továbbra is kinyitni. Lehúzott háló mellett értelemszerűen csak a háló síkjáig billenthető az ablak.

Másik lehetséges hibaforrás a gipszkarton falak éleinek párhuzamossága, illetve ennek hiánya. Ezért a szúnyogháló szélességét legalább három helyen ( alul, középen és fent)meg kell mérni és a legnagyobb értéket kell megnövelni a két lefutó szélességével, ami 2×3,2=6,4 cm. A magasság mérésekor is érdemes mindkét oldalt megmérni és ezt növelni 7,5 cm-rel.

Röviden fogalmazva a „lyukméretet” kell növelni, szélességet 6,4 cm-rel, magasságot 7,5 cm-rel.

A szerkezet gyártásához annak külső méretét kell tudnunk, melyet a fentiek szerint eljárva kapunk meg.

Akik nem szeretnének a méregetéssel és a szereléssel bíbelődni, esetleges hibákat kockáztatni, azok forduljanak bizalommal jól képzett, tapasztalt szakembereinkhez, akik a helyszínen tanácsokkal tudják Önöket ellátni, illetve átvállalják a felmérés és a szerelés kockázatait.

   

Képek tetőtéri ablakra szerelt szúnyoghálókról:

14 thoughts on “Tetőtéri ablak szúnyogháló

 1. Feri says:

  Üdvözlöm! Befelé nyíló 78*120-as tetőtéri ablakhoz szeretnék szúnyoghálót. ártól függően 3 db, vagy 7 db-ra lenne szükségünk. Elegendőek-e ezek a méretek? Tudna nekünk árat közölni, valamint a rendelésről tájékoztatni? köszönettel, Feri

 2. fehera says:

  Tisztelt Hlavátsch Bernadett,

  Köszönettel megkaptuk levelét. Kérem, szíveskedjen használni a honlap oldalsávjában megtalálható ajánlatkérőt a szúnyogháló árának meghatározásához. Ugyanis szerelési helyszínt nem adott meg, az ajánlatkérésnél pedig ez az első kérdés. A szúnyogháló árajánlat készítő ítt található: http://www.arnyekolas.hu/online-arajanlat/szunyoghalo

  Üdvözlettel

  admin

 3. zöldalma says:

  Tisztelt Cím!

  Szeretnék árajánlatot kérni 78X98-as tetőtéri ablakra szúnyoghálóra, szereléssel és szerelés nélkül is.

  Köszönettel:
  Hlavátsch Bernadett

 4. fehera says:

  Tisztelt Kovács Zsolt,

  Köszönettel megkaptuk levelét. Kérem, szíveskedjen használni a honlap oldalsávjában megtalálható ajánlatkérőt a szúnyogháló árának meghatározásához. Ugyanis szerelési helyszínt nem adott meg, az ajánlatkérésnél pedig ez az első kérdés. A szúnyogháló árajánlat készítő ítt található: http://www.arnyekolas.hu/online-arajanlat/szunyoghalo

  Üdvözlettel

  admin

 5. Kovács Zsolt says:

  Üdvözlöm !
  Szeretnék árajánlatot kérni, tetőtéri, velux ablakra szerelhető, szúnyoghálóra.

  Velux tetőtéri ablak tipusa: GZL M08 1054
  Az ablak körüli belsö burkolat (nyílás) mérete: 700 mm x 1800 mm
  mennyiség: 2 db
  Szerelési helyszín : Szolnok

  Kérném az árajánlatot a következöképpen megadni:
  1; helszini szereléssel
  2; termék csak leszállítva (csomagként) a helyszínre.

  köszönettel: Kovács Zsolt

 6. Bártfai Gergely says:

  tisztelt Cím!

  szeretnék árajánlatot kérni tetőtéri ablakra szúnyoghálóra.
  az ablak belső mérete kb. 77 x 118. olvastam, hogy 6,5 cm-t kell hozzáadni, tehát a szúnyogháló mérete kb 83/84 x 124/125 cm kéne legyen.
  Köszönettel: Bártfai Gergely

 7. fehera says:

  Tisztelt Fáy Úr!

  Kérem, árulja el nekem, mit jelent Önnek a tűméret. Előre is köszönöm.

  Szívesen tudom javasolni cégünk vezérhonlapján található árajánlat készítőnket, melynek segítségével egyszerűen állíthat össze komplett árajánlatot több szúnyoghálóra is. Linket a bal oldali menüben talál az ajánlat készítőhöz.

  admin

 8. Fáy Péter says:

  T. Cím!
  Árajánlatot kérek az alábbi nyilászárokra szerelhető szúnyoghálókra:

  tetősíkban szerelt nyiló tetőablak tűmeret: sz.101cm x m.142cm rugós
  normál befelé nyiló ablak tűméret: sz.74cm x 106cm rugós
  erkélyajtó kétszárnyú befelé nyiló tűméret: sz.163cm x m.200cm rugós
  erkélyajtófeletti befelé nyiló ablak tűméret: sz.74cm x m.76cm fiksz
  házilag szerelve + szerelési utasítás.
  várom kedvező ajánlatukat.
  Üdvözlettel Fáy Péter

 9. fehera says:

  Tisztelt Török Úr,

  Köszönettel olvastam levelét, melyre az árajánlatot email-ben el is küldtem Önnek. Az ár, hogy azt más is megismerhesse bruttó 13.700,- Ft/db jelenleg.

  Üdv

  admin

 10. Torok Levente says:

  Tisztelt Szunyoghalo.info!

  Kerem adjanak arajanlatot az alabbi tetoablak kulso meretre szunyoghalo arajanlattal:
  72cm x 132.5cm

  (ez a tetokivagas belsomerete)

  Koszonettel:

  Torok Levente

 11. admin says:

  Kedves István,

  A tetőtéri szúnyogháló árát online árajánlatadónk segítségével tudhatod meg 1 perc alatt. A bal oldali menüben található az elérhetősége. Az általad jelzett un. „lyukmérethez” kb. 6,5 cm-t kell adni a szélességhez és a magassághoz is a helyes összeg elérése érdekében.
  Amennyiben további kérdésed emrülne fel, kérlek jelezd és hamarosan orvosoljuk.

  admin

 12. Urbán István says:

  Helló!

  Meg szeretném kérdezni a képen látható teőtéri szúnyogháló árát, nekem a fal síkon látható keret nélkül kéne, Ártól függően 1-3 db.
  Az ablakkeret belső méretei: 720*1140
  Segítséged előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük